Регистър на детските градини

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7 ИЗВОРЧЕ, Град Варна

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7 ИЗВОРЧЕ
Информация

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7 ИЗВОРЧЕ

Целодневна детска градина №7 Изворче е открита през 1968 година в град Варна. През следващите години се откриват две филиални групи - ул. Хр. Смирненски бл. 81 и КФ Чайка. В този период детското заведение работи по проблема за Рационалното хранене на децата в детската градина и Трудовото възпитание на децата от предучилищна възраст.

 

Впоследствие са присъединени още две групи на ул. Радост бл. 51. Детското заведение продължава да работи вече с девет групи.

 

От 1993 година детското заведение започва съвместна работа Център за нови идеи и практика. Междувременно се закриват пет групи а през 1997 година е открита една група на бул. Владислав Варненчик бл.12 и детското заведение продължава да функционира с пет групи.

 

В периода 2008 / 2009 година са открити още две филиални групи на ул. Радост 3А и на ул. Радост 3Б.

 

В момента ЦДГ №7 Изворче се състои от седем групи, в които се възпитават и обучават сто и осемдесет деца. С тях работи екип от квалифицирани педагози, старши учители, повечето от тях с повече от една специалност.

 

През 2010 година, педагогическият колектив на детското заведение спечели проект - PRO BONO към СУ Свети Климент Охридски.


В детското заведение функционира и Група за Християнски ценности под ръководството на директора г-жа Цонка Дечева.


Предлагат се и разнообразни форми за извън групови занимания в различни сфери - занимания по народни и модерни танци, занимания по Английски език, занимания по Изобразително изкуство и други.

 

Целодневна детска градина №7 Изворче е удостоена с множество награди и грамоти от изяви на своите възпитаници на общинско ниво.

 

Изворче е една традиционно - българска детска градина, която приветства своите нови възпитаници с Добре дошли! В детското заведение децата ще получат не само възпитание и обучение по програма, а и голямата обич и грижи на своите възпитатели и учители.


Детското заведение работи с четири групи, разположени в централната сграда и три филиални групи. Филиалните групи са обособени в помещения, мебелирани и съобразени с нуждите от целодневен режим на посещаващите деца.

 

Всички групи са обурудвани с съвременна аудио - визуална техника и персонални компютри. Групите са с локално парно отопление, като само една от тях е на отопление с електроенергия.

 

Детското заведение работи по проекти, свързани с приобщаване, възпитание и обучение на децата със СОП. Децата се обучават и в извънгрупови форми на територията на детското заведение.

 

Контакти

Целодневна детска градина №7 Изворче

Град Варна, Община Варна, ул. Хан Кубрат 40
Телефон: 052500644, 052740102
Интернет сайт: cdg7izvorche.bg

Галерия

Още Детски градини в Община Варна

Частна детска градина Мечтатели ООД

Частна детска градина Мечтатели ООД, Варна

Частна детска градина Мечтатели е престижно детско заведение в гр. Варна, ул. Евлоги Георгиев 24 /Икономически университет Варна - Втори корпус/. Лицензирана от МОН институция в системата на

ЧЦДГ МЕЛИТА

ЧЦДГ МЕЛИТА, Варна

ЧЦДГ Мелита е първия и най - голям по рода си център за работа с деца в град Варна, създаден през 2000 година. Работи целогодишно, предлагайки подготовка на уроците, езикови курсове, ателие

10 ОДЗ ПРИКАЗКА

10 ОДЗ ПРИКАЗКА, Варна

Обединено детско заведение №10 "Приказка" е съвременна детска градина с традиции. В нея се обучават и възпитават деца от яслена до предучилищна възраст в съответствие с&n

5 ЦДГ СЛЪНЧО

5 ЦДГ СЛЪНЧО, Варна

В 5 ЦДГ „Слънчо" се възпитават и отглеждат деца от 3 до 7 годишна възраст. Детската градина разполага с: ● централна сграда с четири групи ● четири филиала с пет групи ● собс