Регистър на детските градини

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА ПРОЛЕТ, Село Абланица

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА ПРОЛЕТ
Информация

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА ПРОЛЕТ

Целодневна детска градина Пролет село Абланица отваря врати на 1 октомври 1976 година.

 

Детското заведение е с капацитет за сто деца разпределени в четири занимални.

 

В своята тридесет и осем годишна история детската градина е с утвърдени традиции в областта на предучилищното възпитание и обучение.

 

По - късно в годините поради увеличаващия се брой на децата от селото е открита още една пета група, като за целта физкултурния салон е преобразуван в група, която да поема още двадесет и пет деца.

 

Понастоящем детската градина разполага с общо с пет групи, които обхващат сто и тридесет деца на възраст от три до седем години. 

 

Детското заведение се стреми да предложи най - добрите условия за отглеждане, възпитание и обучение на своите малки възпитаници, като всяко дете да се радва и преживява всеки миг от детството си, да расте със самочувствието, че е значимо, обучено, ценно.

 

Целите на ЦДГ Пролет е да се утвърди като съвременен тип детско заведение / като желана от децата жизнена среда за индивидуално - личностното им съзряване/ чрез осъвременяване на възпитателно - образователния процес, управлението и съвременните форми на работа с обществеността.

 

ЦДГ Пролет се стреми да прилага разнообразни стратегии и средства, необходими за целите на обучението, да възпитава на толерантност и уважение към индивидуалните различия на децата.

 

Контакти

Целодневна детска градина Пролет

Село Абланица, Община Хаджидимово, ул. Отец Паисии 10
Телефон: 075242361
Факс: 075242361
Интернет сайт: cdgprolet.net

Галерия

Още Детски градини в Община Хаджидимово