Регистър на детските градини

ЦДГ 129 ПРИКАЗЕН СВЯТ, Град София

ЦДГ 129 ПРИКАЗЕН СВЯТ
Информация

ЦДГ 129 ПРИКАЗЕН СВЯТ

Целодневна детска градина 129 "Приказен свят" се намира в близост до Южния парк на район "Триадица". Основана е през 1961 г. Сградата е специално построена за детска градина с просторни, слънчеви и добре подредени помещения. Отделни занимални и спални за четири групи. Дворът е озеленен с много храсти, дървета и цветя. За всяка възрастова група е определена детска площадка с пясъчник и уреди за игра на открито. Към двора има голяма тераса със сенници, на която през знойните летни месеци децата се хранят навън. Има  поле децата, на което засаждат множество разсади и се грижат за тях. Децата са групирани по възраст от три години до подготвителна група.
В детската градина:
се овладява езика и култура на речта
поставят се основи на математическите представи,
поставят се основи на музикална култура
овладява се двигателна култура и други дейности.
Специално внимание се отделя за екологичното възпитание. Децата се научават, че природата е цялостна и неделима, че човекът е част от нея. Работи се по Програмата за възпитание на детето от две до седем годишна възраст. Животът в детската градина е наситен с радостни събития. Създадени са традиции за честване на различни празници. Със своята красота, яркост и емоционалност всеки празник оказва комплексно въздействие върху духовния и емоционален свят на малчуганите, а така също стимулира и техните изяви и творчески потенциал. По желание на родители и деца се предлагат допълнителни занимания по:
балет /класически и модерен/
спортна гимнастика /акробатика/
карате
английски език
логопед
религия

В ЦДГ 129 ПРИКАЗЕН СВЯТ се стараем да направим умерен баланс между приказката и реалния свят, за да съхраним детството.

Контакти

ЦДГ 129 ПРИКАЗЕН СВЯТ

Град София, Община Столична, жк.Стрелбище, ул.Косово поле №3
Телефон: 028596149, 028582183
Интернет сайт: 

Още Детски градини в Община Столична

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7, София

ЦДГ № 7, София е детско заведение, в което грижата и възпитанието на децата е целодневна отговорност. Детската градина се финансира с общински средства. Сградата на градината е общинска собственост.