Регистър на детските градини

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА, Град Перник

одз вела пеева перник

одз вела пеева перник

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА
Информация

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА - Перник е детско заведение с общинско финансиране за обучение и възпитание на деца от три до седем години. В детското заведение са обособени пет групи, четири целодневни групи и една полудневна дюгрупа, намираща се в сградата на ОУ кв. Тева, като децата са разпределени по възрасти.

 

Педагогическият персонал на детското заведение работи за утвърждаване на детската градина като желана и обичана среда за развитие, като притегателен център за удовлетворяване на социалните, образователните и специфични потребности на децата в унисон с предизвикателствата на времето.


Възпитанието и обучението на децата се организира и провежда в съответствие с ДОИ и осигурява отлична подготовка за училище.


ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА се стреми към формирането на собствен облик, да бъде привлекателно и модерно, с висок обществен престиж заведение, полагащо основите на подготовката на децата за реалния живот.


Екипът на детското заведение е съставен от високо квалифицирани специалисти, които се грижат с любов, внимание и всеотдайност за своите малки възпитаници.


Грижата за децата е едно голямо предизвикателство, затова основна задача на екипа е насочването на децата към самостоятелност и творческо мислене.


В детската градина децата получават обич и подкрепа, когато са неуверени, биват възпитавани в чувство на отговорност и добри маниери.


ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА - Перник е място, където се гарантира и реализира цялостно обучение и възпитание на децата с цел изграждане на личности със самочувствие и индивидуалност.


Детското заведение се стреми да отговори на потребностите на децата и очакванията на родителите, да ги приобщи към националните традиции, ценности и култура.

 

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА - Перник разполага с нова двуетажна сграда, където освен детска градина има и общностен център, в който се полагат грижи за интегрирането на деца от бедни ромски семейства. В центъра работят лекари, психолози и педагози, които освен с децата, работят и с техните родители.

 

Детеското заведение разполага с физкултурен салон, басейн, музикален салон и логопедичен кабинет. Уютната обстановка, възможно най - близка до домашната, помага на децата да се приобщят и адаптират по - бързо. Всяка група разполага със съвременни играчки, телевизор, касетофон и DVD.

 

 Допълнителни форми и дейности :

 

  • рисуване
  • спортни танци
  • английски език
  • лего конструиране

 

Контакти

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА № 5 ВЕЛА ПЕЕВА

Град Перник, Община Перник, кв. Тева, бл. 4, вх. А, ап. 2
Телефон: 076660078
Факс: 076660078

Галерия

ОДЗ ВЕЛА ПЕЕВА

Още Детски градини в Град Перник

Детска градина №11 Знаме на мира

Детска градина №11 Знаме на мира, Перник

Детска градина №11 Знаме на мира е детско заведение с дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на град Перник. Отвар

ЦДГ № 2 РОДОЛЮБЧЕ

ЦДГ № 2 РОДОЛЮБЧЕ, Перник

Целодневна детска градина № 2 Родолюбче е със седалище град Перник. Намира се в централна част на града с добри материални и педагогически условия, които я правят едно от най - привлекателните и предп

1 ОДЗ МИНЬОРЧЕ

1 ОДЗ МИНЬОРЧЕ, Перник

Детската градина се намира в центъра на град Перник. Открита е през 1934г. Носител е на орден “ Кирил и Методий” II - ра степен.Децата участват в различни конкурси, в концерт

ДЕТСКА ГРАДИНА 8 ИЗВОРЧЕ

ДЕТСКА ГРАДИНА 8 ИЗВОРЧЕ, Перник

Детска Градина № 8 Изворче в град Перник, разположена в кв. Твърди ливади 6, се гордее със своята богата история и дългогодишни традиции. Финансира се с общински средства и постоянно се разви