Регистър на детските градини

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ № 2 РАДОСТ, Град Раднево

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ № 2 РАДОСТ
Информация

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ № 2 РАДОСТ

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ № 2 РАДОСТ град Раднево е най - голямото детско заведение в общината. Седмична детска градина с общинско финансиране.

 

Детското заведение е второ по ред на основаване в град Раднево. Отваря врати за своите малки възпитаници през 1966 година с четири групи и директор Радка Колева.

 

През първите два месеца в градината се записват четиридесет и шест деца. Слънчевите занимални и китният двор бързо привличат още деца и през 1976 година се налага откриването на филиал. Броят на децата достига до двеста петдесет и четири, което налага ползването на съседната детска ясла №1.

 

През 1984 година е създадена нова структура - Обединено детско заведение №2 Радост, със седем градински и две яслени групи. За малките възпитаници се грижи екип от седемнадесет отлични педагози, пет медицински сестри и двадесет и шест жени - обслужващ персонал.


От 1985 г. до 2009 година ръководството на градината е поверено на Тодорка Петкова.

 

През 1990 година е закрит филиала и детското заведение остава с двеста двадесет и шест деца в шест градински и две яслени групи при капацитет за 180 деца.

 

През 2007 година сградата на детското заведение е санирана и превърната в уютно място за малчуганите.

 

В програмите на всички групи е включено обучение по запознаване и съхраняване на българските народни традиции и фолклор, свързани с народните празници.

 

Днес ОДЗ №2 Радост посещават сто и седемдесет децата, за които се грижи екип от квалифицирани педагози, отлични професионалисти с богат опит.

 

Директор на детското заведение е Жулиета Станчева.

 

Контакти

Обединено детско заведение № 2 Радост

Град Раднево, Община Раднево, ул.Радост № 1
Телефон: 041782580
Факс: 041782580

Галерия

Още Детски градини в Град Раднево

Още Детски градини в Община Раднево