Регистър на детските градини

Детска градина № 196 Шарл Перо, Град София

авторитетно детско заведение красна поляна

авторитетно детско заведение красна поляна, дг 196 шарл перо, дг 196 шарл перо красна поляна, дг 196 шарл перо софия, детска градина 196 красна поляна, детска градина 196 софия, детска градина 196 шарл перо, детска градина 196 шарл перо софия, детска градина красана поляна, детско заведение красна поляна, добра подготовка за училище красна поляна, желано и любимо място за игри красна поляна, любимо място на децата красна поляна, предпочитана детска градина красна поляна, препоръчана детска градина красна поляна

Галерия

Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо
Детска градина № 196 Шарл Перо

Детска градина № 196 Шарл Перо
Информация

Детска градина № 196 Шарл Перо

Детска градина №196 Шарл Перо е детско заведение на територията на град София, кв. Красна поляна, ул. Братин дол 7.

 

Отварила врати, за да посрещне своите малки възпитаници през 1952 г., дарявайки ги с любов и грижи, помагайки им да растат здрави и щастливи.

 

ДG №196 Шарл Перо е първата базова детска градина в столицата, специално изградена с учебна цел, където са обучени поколения студенти, учители и директори.


Градина с дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на столицата.


Финансирането на детското заведение се осъществява с общински средства.


Разполага със специално построена собствена сграда, с отлична база, зала за игри и обучение, светли и просторни, уютно обзаведени помещения за различните групи, голям физкултурен и музикален салон.


Дворът на детското заведение е голям, със затревени площи и дървета, оборудван с детски площадки и модерни съоръжения съобразени с изискванията за безопасност и сигурност за живота и здравето на малките палавници.

 

Многобразието на кътове за игра и занимания по интереси дава възможност за развиване на наклонностите до равнище на способности и творческа изява на децата.

 

В детската градина се отглеждат и възпитават 170 деца от три до седемгодишна възраст, за които полага грижи екип от квалифицирани педагози с богат професионалкен опит, защитили професионално-квалификационна степен.

 

Програмите, по които се осъществява обучението на децата, са утвърдени от МОН.

 

Традиция е представянето на добри педагогически практики, презентиране на педагогически ситуации по различни направления, работа с природни материали. Приоритет в работата на педагозите през годините е развитието на личността на детето, неговите таланти, умствени и физически способности.

 

В ежедневната си работа целият екип се стреми да осигури качествен възпитателно-образователен процес, в което влагат много знания, умения, опит и педагогическо майсторство. Спътник в ежедневната им екипна работа е вниманието към децата, опазване техните живот, здраве, спокойствие, достойнство и психика.


Игрите са естествен спътник във времето, което те прекарват в детската градина.


Малките възпитаници в ДГ №196 Шарл Перо получават качествена подготовка за училище в позитивна образователна среда и възможност успешно да овладяват познанието, красотата и вълшебството на приказното детство.

 

Директор на детското заведение е г-жа Петя Благоева.

Контакти

Детска градина № 196 Шарл Перо

Град София, Община Столична, ж.к. Красна поляна, ул. Братин дол 7
Телефон: 028221787
Факс: 029290225

Още Детски градини в Община Столична

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7, София

ЦДГ № 7, София е детско заведение, в което грижата и възпитанието на децата е целодневна отговорност. Детската градина се финансира с общински средства. Сградата на градината е общинска собственост.