Регистър на детските градини

Детска градина 77 Магнолия, Град София - Обучение

авторитетно детско заведение жк яворов

авторитетно детско заведение жк яворов, градина с добра база жк яворов, градина с добри условия жк яворов, градина със собствен имидж жк яворов, дг 77 магнолия софия, дг 77 софия, дг магнолия софия, детска градина 77, детска градина 77 магнолия, детска градина 77 магнолия софия, детска градина 77 софия, детска градина магнолия софия, детска градина със собствен облик жк яворов, добра подготовка за училище жк яворов, добри педагози жк яворов, качествено обучение и възпитание жк яворов, любимо детско заведение жк яворов, любимо мясо за игри жк яворов, предпочитено детско заведение жк яворов, предучилищна подготовка жк яворов, препоръчано детско заведение жк яворов, привлекателно детско заведние жк яворов, съвременна детска градина жк яворов, съвременно детско заведение жк яворов, център за творчество и забавление жк яворов

Детска градина 77 Магнолия
Обучение

Дейността свързана с обучението в ДГ № 77 Магнолия, град София се осъществява по одобрената от МОН програма, специално разработена за развитието на децата от ранна детска възраст.

 

Учебната година започва на 15 септември и приключва на 30 юни, а през лятото детското заведение продължава да дава най-доброто за грижата на своите малки възпитаници, осигурявайки им разнообразни извънкласни занимания.

 

Обучението е организирано в групи. Дневна програма на детското заведение включва занятия по български език и литература, математика, социален и природен свят, игрова култура, музика, изобразително изкуство и физическа култура.

 

Традиция е представянето на добри педагогически практики, презентиране на педагогически ситуации по различни направления, работа с природни материали. Приоритет в работата на педагозите е развитието на личността на детето, неговите таланти, умствени и физически способности.

 

В ежедневната си работа целият екип се стреми да осигури качествен възпитателно-образователен процес, в което влагат много знания, умения, опит и педагогическо майсторство. Спътник в ежедневната им екипна работа е вниманието към децата, опазване техните живот, здраве, спокойствие, достойнство и психика.

 

Игрите са естествен спътник във времето, което те прекарват в детската градина.


Малките възпитаници в ДГ № 77 Магнолия  получават качествена подготовка за училище в позитивна образователна среда и възможност успешно да овладяват познанието, красотата и вълшебството на приказното детство.

 

 

Допълнителни занимания

 

 

ДГ № 77 Магнолия, предлага различни допълнителни дейности, записването за които е по желание на родителя.


Те са платена форма на обучение, осигуряваща устойчиво развитие на интересите, наклонностите и способностите на децата.


Провеждат се в екологична и богато стимулираща среда с образователна и практическа насоченост, дават удовлетвореност на желанията и потребностите от спортна и художествено-твоческа и естетическа дейност, прагматична подготовка, обща култура.


Провеждат се в режимното време в детската градина, нормативно регламентирано.

 

Английски език

 

Езиковото обучение по английски език се провежда от фирма ИТЕКА ООД по програма, съответстваща на възрастта на децата по системата Get Ready - Oxford.
Курсът на обучението е устен и е насочен към развиване на умения за слушане с разбиране и говорене, като включва богато разнообразие от езикови форми и учебни тактики - диалози, приказки, игри, рисунки,стихотворения, песни.

 

 

Български народни танци

 

Заниманията се осъществяват по програма, съответстваща на възрастта на децата. Учебното съдържание обхваща: танц, музика, слово, фолклорни хора, игри и обичаи. Курсът по български народни танци има за цел развиването на определени умения и подобряването на музикалната и двигателната култура на децата. Заниманията с народни танци развиват чувството за ритъм, оформят правилна стойка на тялото, отключват артистичните заложби на детската личност и спомагат процесите на общуване. Танците имат и възпитателно въздействие – приобщават децата към танца като съвкупност от изкуство и спорт. Децата заучават определена хореография и сценичното ѝ представяне.

 

 

Модерни танци

 

Заниманията по модерни и латино танци се осъществяват по програма, съответстваща на възрастта на децата. Учебното съдържание обхваща: танц, музика, слово, латино и модерни танци. Курсът по танци има за цел развиването на определени умения и подобряването на музикалната и двигателната култура на децата. Заниманията с танци развиват чувството за ритъм, оформят правилна стойка на тялото, отключват артистичните заложби на детската личност и спомагат процесите на общуване, както вътре в групата, така и извън нея. Танците имат и възпитателно въздействие – приобщават децата към танца като съвкупност от изкуство и спорт. Децата заучават определена хореография и сценичното ѝ представяне.

 

 

Таекуон-до

 

Мисията на обучението по Таекуон-До е формирането на здравословен, щастлив и пълноценен начин на живот, чрез практикуването на бойното изкуство. Основна цел на бойното изкуство е достигане на висока степен на самодисциплина и самоконтрол на тялото и ума. Именно това превръща бойния спорт в изкуство - изкуството да опазиш собственото си здраве и живот, това на околните и дори на агресивния нападател. Запознаването с моралните принципи на бойното изкуство, още в ранна детска възраст, дава принос в изграждането на правилно поведение, възпитание, дисциплинираност, уважение към другите деца, учителите, учебното място и въобще в нравственото израстване на личността.

 

 

Проектно-базирано изобразително изкуство

 
Заниманията по приложно изкуство са по програма, съответстваща на възрастта на децата. Основната задача на детското ателие по приложни изкуства е да приобщи децата към света на изкуството, да развие техните дарби и наклонности, да стимулира позитивното мислене и поведение.

Приложното изкуство включва - рисуване върху стъкло, моделиране, изработка на кукли, керамика, декупаж, изработка на картички, техники с глина, папиемаше, колажи, различни видове релефни пана и декоративни елементи, работа с отпадъчни материали, дизайн.

 

 

Ски-училище

 

Развива уменията на децата върху ските. Създаването на подходяща среда, в която децата получават добро обучение, внимание и уважение чрез упражняване на физическите си умения и развитие на личните си достижения за скорост, сила и добра координация в зимните спортове е предпоставка за развитие на детски зимен спорт.

 

 

Екскурзии

 

Красивата ни природа е идеално място за провеждане на екскурзии с децата, а пътуването може да се окаже голямо приключение за децата. При туристическите пътувания с децата посещаваме много музеи, градски и природни забележителности.

 

 

Зелена детска градина

 

Метод за обучение чрез преживявания и приключения сред природата.
По време на зелената детска градина, децата се запознават не само с десетки растения и животни и посещават много културни и природни забележителности, но и преоткриват възможностите и талантите си, развиват уменията си, закаляват се със спорт, научават се да пазят природата, социализират се. Идеята е да се редуват физически занимания с такива, развиващи творческото мислене, интелекта, уменията за колективна работа, да научат много полезни неща по интересен и приятен начин.

 

Контакти

Детска градина № 77 Магнолия

Град София, Община Столична, ж.к. Яворов, ул. Мизия 6
Телефон: 029441722
GSM: 0884801401
Интернет сайт: cdg77-magnolia.com

Галерия

Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия
Детска градина 77 Магнолия

Още Детски градини в Град София

Детска градина № 74 Дъга

Детска градина № 74 Дъга, София

Детска градина № 74 Дъга е открита през 1985 година и функционира на територията на град София, ж.к. Суха река, ул. Хан Севар №1. Финансирането на детското заведение се осъществява с общ

Детска градина №123 Шарл Перо

Детска градина №123 Шарл Перо, София

Детска градина №123 Шарл Перо е детско заведение на територията на град София, кв. Горубляне, ул. Хан Аспарух № 1. Градината е с богата история, дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо дост

Частна детска ясла и градина Смърфовете

Частна детска ясла и градина Смърфовете, София

Частна детска ясла и градина Смърфовете град София се намира в съвременния, красив комплекс Цариградски - ж.к. Дружба 2, в непосредствена близост до метростанция Цариградско шосе. Новоот

Детска градина 5 Надежда

Детска градина 5 Надежда, София

Детска градина № 5 Надежда, гр. София отваря врати през 1981 год., за да посрещне своите първи малки възпитаници в един приказен рай. Утвърдила се като престижно детско заведение със собствен имидж

Частна детска градина Бръмбазък

Частна детска градина Бръмбазък, София

Частна целодневна ясла и градина Бръмбазък се намира в р-н Оборище, ул. Бачо Киро №66 (ъгъла с ул. Поп Богомил). Отваря врати, за да посрещне своите малки възпитаници, дарявайки ги с любов и

Детска градина №6 Вълшебен свят

Детска градина №6 Вълшебен свят, София

Детска градина №6 Вълшебен свят, София е детско заведение с богата история, дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на столицата.

Детска градина № 63 Слънце

Детска градина № 63 Слънце, София

Детска градина № 63 Слънце е детско заведение в град София, кв. Бенковски, район Сердика. Градината е с богата история, дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо достойно място в пред