Регистър на детските градини

Детска градина №179 Синчец, Град София

авторитено детско заведение софия

авторитено детско заведение софия, градина синчец софия, дг 179, дг 179 синчец, дг 179 синчец софия, дг 179 софия, дг синчец, детска градина 179, детска градина 179 софия, детска градина със собствен облик софия, детска градина със съвременен облик софи, детско заведение 179 синчец, детско заведение за възпитание и игри софия, детско заведение с традиции софия, детско заведение със собствен имидж софия, елитна детска градина софия, елитно детско заведение софия, желано и обичано детско заведение софия, желано и обичано място за игри софия, качествено обучение и възпитание софия, любимо място на малките палавници софия, предпочитана детска градина софия, препоръчана детска градина софия, синчец софия, софия

Детска градина №179 Синчец
Информация

Информация

одз 179 синчецДетска градина№179 Синчец е престижно детско заведение със собствен имидж и утвърдено място в системата на предучилищното възпитание.

 

Намира се в гр. София, ул. Кукуш №34. Финансира се с общински средства.

 

Отваря врати през 1966 година, като ведомствена детска градина към завод Воршилов. Дълго време е била Седмична детска градина до 2009 год., когато е преобразувана в целодневно детско заведение за отглеждане и възпитание на деца, на работещите хора в столицата.

 

През 2010 год. ЦДГ №79 е преобразувана в ДГ №179 с функциониращи 2 яслени и 4 градински групи. Построено е ново двуетажно крило.


От основаването до днес детското заведение гради своя облик на средище за духовна изява, развиващ се културно - образователен център в столицата. Дава възможност и достъп на всяко дете и учител да развива своята идентичност, творчески заложби и личностна реализация.


Възпитанието и обучението на децата се осъществява посредством изграждане на привлекателна, разнообразна, мобилна и вариативна образователна среда, съчетаваща традициите и достиженията на модерното предучилищно възпитание.


ДГ №179 Синчец се помещава в специално построена сграда, по оригинален архитектурен проект. Разполага с два корпуса - триетажен (стара сграда) за шест групи и двуетажен (нова сграда) за четири групи с отлична база, просторни помещения за различните групи, зала за игри и обучение, голям просторен спортен салон, в който се провеждат различни мероприятия, кабинети за дейности, административни кабинети и нов просторен кухненски бокс, съобразен с всички европейски изисквания за приготвяне храната на децата. Дворът е просторен, с много дървета и тревни площи, детски площадки с модерни съоръжения съобразени с изискванията за безопасност и сигурност за живота и здравето на малките палавници.


Предлага целодневна организация на обучение, възпитание, спорт, отдих, игри и развлечения. Функционират 2 яслени /1-3 г./ и 8 градински групи /3-7 г./ с капацитет за 300 деца.


В детското заведение се отглеждат и възпитават деца на възраст от една до седемгодишна възраст, за които полага грижи екип от квалифицирани педагози с богат професионалкен опит, защитили професионално-квалификационна степен.

 

Основни приоритети в работата на екипа е качеството на детското обучение и възпитание, подготовяйки малките възпитаници за училище.


Програмите, по които се осъществява обучението на децата, са утвърдени от МОН.


Хармоничният режим на всяка възрастова група включва ежедневно образователни занимания, часове за игри на открито, занимания с изкуства, сън и хранения.


Многобразието на кътове за игра и занимания по интереси дава възможност за развиване на наклонностите до равнище на способности и творческа изява на децата.


В ДГ №179 Синчец се дава възможност на малките палавници, успешно да овладяват познанието, красотата и вълшебството на приказното детство.

 

Със своята последователна, дългогодишна история и изградени традиции в работата си със децата, детското заведение се е превърнала в авторитетно, привлекателно и желано място за най-малките деца и техните родител в столицата.


Директор на детското заведение е г-жа Мая Петрова.

Контакти

Къща Панорама

Град София, Община Столична, няма посочен адрес
Телефон: 028210025, 028202471
Email: dg179@abv.bg
Интернет сайт: dg179.bg

Галерия

Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец
Детска градина №179 Синчец

Още Детски градини в Община Столична

Детска градина № 98 Слънчевото зайче

Детска градина № 98 Слънчевото зайче, София

ДГ № 98 Слънчевото зайче, София е престижно детско заведение със собствен имидж и утвърдено място в системата на предучилищното възпитание. Финансира се с общински средства. Детската градина

Детска градина № 74 Дъга

Детска градина № 74 Дъга, София

Детска градина № 74 Дъга е открита през 1985 година и функционира на територията на град София, ж.к. Суха река, ул. Хан Севар №1. Финансирането на детското заведение се осъществява с общ

Частна детска градина Бръмбазък

Частна детска градина Бръмбазък, София

Частна целодневна ясла и градина Бръмбазък се намира в р-н Оборище, ул. Бачо Киро №66 (ъгъла с ул. Поп Богомил). Отваря врати, за да посрещне своите малки възпитаници, дарявайки ги с любов и