Регистър на детските градини

ДЕТСКА ГРАДИНА № 142, Град София

детска градина 142 красно село

детска градина 142 красно село, детска градина 142 софия, детско заведение район красно село, елитна столична детска градина, елитно столично детско заведение, предпочитано детска градина в столицата, предпочитано детско заведение в столицата, предпочитано столично детско заведение, препоръчано детска градина в столицата, препоръчано детско заведение в столицата, привлекателно столично детско заведение, софийско детско заведение с филиал, столично детско заведение с традиции, столично детско заведение с утвърден престиж, столично детско заведение с филиал, столично детско заведение със собствен облик, съвременно базово детско заведение в град софия

Галерия

ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
ДЕТСКА ГРАДИНА № 142

ДЕТСКА ГРАДИНА № 142
Информация

Информация

 

ДЕТСКА ГРАДИНА №142 е съвременно базово детско заведение в град София, бул. Цар Борис ІІІ № 54 А.

 

Детско заведение с дългогодишни традиции и утвърден престиж, заемащо достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на столицата.

 

Детската градина е построена през 1956 год. в район Красно село. Освен с централна сграда градината разполага с апартамент на ул. Хайдушка поляна № 4, в който се помещава една група.

 

Детското заведение се финансира с общински средства. Разполага със собствена сграда и озеленен двор с модерни и съвременни съоръжения за игра.

 

Помещенията в градината са просторни, светли и хигиенични. Занималните са оборудвани съобразно индивидуалните потребности на децата.

 

В детското заведение се възпитават и отглеждат деца от 3 до 7-годишна възраст, рапределени в седем групи по възрастов признак.

 

Образователно-възпитателната работа в детското заведение е съобразена с приоритетите на предучилищното образование.

 

ДЕТСКА ГРАДИНА №142 е привлекателно и предпочитано детско заведение със съвременно управление и ерудиран педагогически екип.

 

При възпитанието и обучението в детското заведение се съблюдават държавните образователни изисквания.

 

Екипът от висококвалифицирани педагози се стеми да възпитава и формира личности с интелектуална подготовка и култура, с ярко изразено гражданско съзнание и поведение.

 

Основната цел на обучението в детската градина е развитието на детските индивидуалност и творчество. Това се постига чрез създаването на подходящи и оптимални условия и среда за изява на личностните качества на децата.

 

В ДЕТСКА ГРАДИНА №142 са осигурени всички необходими условия за физическото, духовното, нравственото и социалното развитие на децата. Педагозите възпитават у децата духа на мира и толерантността, стремят се да приобщават възпитаниците си към българските традиции и културни ценности.

 

В детското заведение се посяват семената на специално отношение към природата - семената на обичта и уважението към дугите.

 

Подготовката за училище се осъществява в подготвителните групи към детското заведение.

 

ДЕТСКА ГРАДИНА №142 предлага и организира допълнителни занимания и дейности за децата – плуване, футбол, ски училище, планинарско училище, детска спортна академия и морски лагер.

 


Директор на детското заведение е г-жа Елина Джурджова.

 

Контакти

ДЕТСКА ГРАДИНА № 142

Град София, Община Столична, бул. Цар Борис ІІІ № 54 А
Телефон: 029546020
GSM: 0884801416
Факс: 029526342

Още Детски градини в Община Столична

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА №7, София

ЦДГ № 7, София е детско заведение, в което грижата и възпитанието на децата е целодневна отговорност. Детската градина се финансира с общински средства. Сградата на градината е общинска собственост.